Letelt az egy hét, véget ért a nyaralás...ismét itt vagyok, főzőcskére fel!!! :-)
Nagypapám apatini származású, ő hozta onnan ezt a receptet, és általa ismertük, és szerettük meg mi is...ő csak pelstili-nek hívja...maga a szó jelentése annyi: párnácska, mert olyan ez az étel, mint a barátfüle....csak éppen ízre egészen más...:)
Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg liszt
4 tojás
1 teáskanál só
kb 1 dl víz
a töltelékhez:
2 szem krumpli
1 csokor friss petrezselyem
1 kávéskanál só
1 tojás (elmaradhat)
a szószhoz:
3 szelet szárazabb kenyér
kevés olaj
1 kávéskanál só
3 kávéskanál őrölt piros paprika
2 kis doboz tejföl
Elkészítése:
Meggyúrjuk a tésztát a hozzávalókból, arra figyeljünk, hogy ne legyen kemény, puhábbra gyúrjuk. Ha összeállt, papírvékonyra kisodorjuk.
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és vízben megfőzzük. Utána összetörjük villával, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval és a tojással összekeverjük.
Diónyi kupacokat teszünk belőle a tésztára. A kupacokat kb 3 cm távolságba tesszük egymástól szép sorban egészen a tészta feléig. A tészta másik felét ráhajtjuk.
Derelyevágóval körbevágjuk a "párnácskákat". Lobogó vízben kifőzzük.
Elkészítjük a szószt: A kenyeret apró kockákra vágjuk, megsózzuk, és kevés olajon megpirítjuk. Rászórjuk az őrölt paprikát, és a tejfölt.
Arra figyeljünk, hogy csak közvetlenül tálalás előtt keverjük össze a szószt a tésztával, hogy jó szaftos maradjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése