Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 29., hétfő

Barátfüle kicsit másképp



Letelt az egy hét, véget ért a nyaralás...ismét itt vagyok, főzőcskére fel!!! :-)

Nagypapám apatini származású, ő hozta onnan ezt a receptet, és általa ismertük, és szerettük meg mi is...ő csak pelstili-nek hívja...maga a szó jelentése annyi: párnácska, mert olyan ez az étel, mint a barátfüle....csak éppen ízre egészen más...:)

Hozzávalók:

a tésztához:

50 dkg liszt
4 tojás
1 teáskanál só
kb 1 dl víz

a töltelékhez:

2 szem krumpli
1 csokor friss petrezselyem
1 kávéskanál só
1 tojás (elmaradhat)

a szószhoz:

3 szelet szárazabb kenyér
kevés olaj
1 kávéskanál só
3 kávéskanál őrölt piros paprika
2 kis doboz tejföl

Elkészítése:

Meggyúrjuk a tésztát a hozzávalókból, arra figyeljünk, hogy ne legyen kemény, puhábbra gyúrjuk. Ha összeállt, papírvékonyra kisodorjuk.

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és vízben megfőzzük. Utána összetörjük villával, az apróra vágott petrezselyemmel, sóval és a tojással összekeverjük.

Diónyi kupacokat teszünk belőle a tésztára. A kupacokat kb 3 cm távolságba tesszük egymástól szép sorban egészen a tészta feléig. A tészta másik felét ráhajtjuk.

Derelyevágóval  körbevágjuk a "párnácskákat". Lobogó vízben kifőzzük.

Elkészítjük a szószt: A kenyeret apró kockákra vágjuk, megsózzuk, és kevés olajon megpirítjuk. Rászórjuk az őrölt paprikát, és a tejfölt.

Arra figyeljünk, hogy csak közvetlenül tálalás előtt keverjük össze a szószt a tésztával, hogy jó szaftos maradjon.





Megjegyzés küldése