Gyerekkorom egyik "rémálma" volt a kovászos uborka, valahogy sehogy nem tudtam megbarátkozni vele. De mint tudjuk, az ember ízlése folyamatosan változik, így történt hát az is, hogy egyszer csak azon kaptam magam, hogy kovászos uborkát eszem, egyiket a másik után, és ez még mind semmi, de ízlik is...:-)
Azóta minden évben alig várom az uborka szezont, és amint megérik annyi a kertben, hogy megtelik egy 3 literes befőttes üveg, már neki is állok a "gyártásának"...:-)
A 3 literes üveghez
Uborka mérettől függően 15_20 db uborka
1 nagy csokor kapor
1 csapott evőkanál só
3 gerezd fokhagyma
1 száraz kenyércsücsök
Elkészítése:
Az uborkákat megmossuk, levágjuk a végeit, a belsejét négy felé vágjuk. Az üveg aljára tesszük a kapor felét. Beleállítjuk az uborkákat, beledobjuk a fokhagymákat,megsózzuk. A tetejére tesszük a kapor másik felét, felöntjük hideg vízzel. Rátesszük a kenyér csücsköt.
Kitesszük a napra, és várunk...:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése