Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 30., kedd

Marhahúsleves cérnametélttel

Húslevest készíteni nagyon szeretek, mert roppant mód egyszerű, elfődögél magában, sok teendő nincs vele és igen finom, akár ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét...:-)

Hozzávalók:

2 db nagyobb marha húsoscsont
2 db petrezselyem gyökér
4 db nagyobb sárgarépa
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 közepes méterű zellergumó fele
1 fél karalábé
1 TV paprika
8-10 szem egész bors

Vegeta
1 csokor petrezselyem levél
2-3 db cseresznye paprika, az erős ízek kedvelőinek...:)
10 dkg cérnametélt

Elkészítése:

A csontokat felrakjuk főni annyi vízben, hogy az ellepje. Ha forr, leöntjük az első levét, így nem kell majd haboljuk, és elkerülhetjük azt a bosszantó végkifejletet, hogy négy óra főzés után zavaros lesz.

A sárgarépát, petrezselymet négy felé vágjuk hosszában, feldaraboljuk a zellert, és a karalábét is nagyobb darabokra, a vöröshagymát egészben tesszük bele, ha az összes zöldség a csont mellett van a fazékban, felöntjük bő vízzel, mert a négy óra alatt sokat elfő.

Először nagyobb lángra kapcsolunk alatta, majd forrást követően kis lángon  fő tovább.  4 órán keresztül főzzük lassú tűzön, a vége felé ízesítjük sóval, vegetával.

Felteszünk vizet, és kifőzzük a cérnametéltet.



Amikor elkészült a levesünk, leszűrjük a levét egy tálba, a zöldségeket és a tésztát külön tálaljuk.
                                    

                                     

Megjegyzés küldése