Sokszor járok úgy, amikor abszolút tanácstalanul nekiállok főzni a nagyvilágba, hogy fogalmam sincs, mit szeretnék készíteni, kipakolom a hűtő tartalmát, amiről úgy gondolom, hogy potenciális alapanyag jelölt lehet, és elkezdek főzőcskézni.....aztán ahogy haladok előre egyre inkább kezd körvonalazódni a cél.....így készült el a mai pikáns tárkonyos tokányunk is....:)
Hozzávalók:
60 dkg sertés lapocka
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
50 gramm füstölt szalonna
1 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt
fél doboz tejföl
olaj
1 csokor friss tárkony, és kakukkfű
2 db savanyú uborka
Körethez:
15 dkg durum fusili tészta
kevés olaj
1 csokor friss tárkony
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk, besózzuk, rázúzzuk a fokhagymát,összekeverjük a felkockázott paradicsommal.
Kevés olajon kisütjük a kockára vágott szalonna zsírját, majd a pörcöket kivesszük. A fennmaradó zsiradékban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, beleöntjük a paradicsomos, fokhagymás húst. Fehéredésig pároljuk, hozzáöntünk egy pohár vizet, hozzákeverjük a kakukkfüvet, és a tárkonyt, és puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a liszttel simára kevert tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Ha lezártuk alatta a gázt, beleszeleteljük a savanyú uborkát.
Sós vízben kifőzzük a fusili tésztát. Ha megpuhult, leszűrjük, és kevés felhevített olajban megforgatjuk, hozzákeverjük a tárkonyt.
Pörccel, és friss újhagyma karikákkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése