Hozzávalók:
6-7 szem krumpli
8 tojás
1 szál kolbász
1 nagy doboz tejföl
2 nagy fej hagyma
10 dkg sajt
2-3 gerezd fokhagyma
Só
Bors
Olaj
Elkészítése:
A krumplit héjastól kuktába tesszük főni, és forrástól számított 5 perc alatt puhára főzzük. A tojást keményre főzzük.
Amíg főnek, elkészítjük a szószt: a kockára vágott hagymát, fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kolbász szeleteket. Amikor kiengedte a zsírját, felöntjük a tejföllel. A végén borssal ízesítjük.
Ha minden hozzávaló elkészült, rétegesen hőálló tálba tesszük: egy réteg krumpli karika, egy réteg tojás karika, egy réteg szósz, egy réteg sajt. Ebből a mennyiségből 2 réteg lesz.
A végén 200 fokra előmelegített sütőben kb fél óra alatt megpirítjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése