Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 18., csütörtök

Rakott krumpli

Nagyon gyorsan elkészíthető fogás, és mindig nagy sikert arat...

Hozzávalók:

6-7 szem krumpli
8 tojás
1 szál kolbász
1 nagy doboz tejföl
2 nagy fej hagyma
10 dkg sajt
2-3 gerezd fokhagyma

Bors
Olaj

Elkészítése:

A krumplit héjastól kuktába tesszük főni, és forrástól számított 5 perc alatt puhára főzzük. A tojást keményre főzzük.

Amíg főnek, elkészítjük a szószt: a kockára vágott hagymát, fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kolbász szeleteket. Amikor kiengedte a zsírját, felöntjük a tejföllel. A végén borssal ízesítjük.

Ha minden hozzávaló elkészült, rétegesen hőálló tálba tesszük: egy réteg krumpli karika, egy réteg tojás karika, egy réteg szósz, egy réteg sajt. Ebből a mennyiségből 2 réteg lesz.

A végén 200 fokra előmelegített sütőben kb fél óra alatt megpirítjuk a tetejét.


Nincsenek megjegyzések: