Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 13., szombat

Rozmaringos csirkemell tagliatellével

Romániából találkoztunk ezzel az étellel először, és azóta rendszeresen terítéken van ez a fogás is, finom lágy mártás...isteni ízharmónia jellemzi....:) Rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető...

Hozzávalók:

1 db (40 dkg) csirkemell
650 ml tej
2 púpos evőkanál liszt
2 szál friss rozmaring
1 dl tejszín
5 g vaj

vegeta
kevés olaj
25 dkg tagliatelle

Elkészítése:

A csirkemellet kockára vágjuk, kevés olajon puhára pirítjuk.

Egy másik lábosban forrósítunk egy kevés olajat, beletesszük a lisztet, és a felaprított rozmaring levelek felét. Felöntjük a tejjel, és állandó kevergetés mellett közepes lángon besűrűsítjük, de arra figyeljünk, hogy mártás állaga legyen, ha szükséges, öntsünk hozzá még tejet. Hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a rozmaring másik felét. Ha felforrt, ráöntjük a husira.

Sós, olajos vízben kifőzzük a tésztát.


Nincsenek megjegyzések: