Romániából találkoztunk ezzel az étellel először, és azóta rendszeresen terítéken van ez a fogás is, finom lágy mártás...isteni ízharmónia jellemzi....:) Rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető...
1 db (40 dkg) csirkemell
650 ml tej
2 púpos evőkanál liszt
2 szál friss rozmaring
1 dl tejszín
5 g vaj
só
vegeta
kevés olaj
25 dkg tagliatelle
Elkészítése:
A csirkemellet kockára vágjuk, kevés olajon puhára pirítjuk.
Egy másik lábosban forrósítunk egy kevés olajat, beletesszük a lisztet, és a felaprított rozmaring levelek felét. Felöntjük a tejjel, és állandó kevergetés mellett közepes lángon besűrűsítjük, de arra figyeljünk, hogy mártás állaga legyen, ha szükséges, öntsünk hozzá még tejet. Hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a rozmaring másik felét. Ha felforrt, ráöntjük a husira.
Sós, olajos vízben kifőzzük a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése