Ez egy elég régi recept, nagyon változatosan elkészíthető, és ami a legjobb, bármelyik verziót is választjuk, a siker garantált...:-)
1 egész csirkemell (lehet pulyka vagy akár tarja is) 40 dkg,de készíthető hús nélkül is
1 kg brokkoli
50 g liszt
8 dl tej
Étolaj
Só
Vegeta
Szerecsendió
Ha van otthon kockázott bacon, az nagyon megbolondítja...elmaradhat
1 gulyásos tálnyi reszelt sajt, akár füstölt is
Csirkemellet csíkokra vágjuk, vegetával ízesítjük, kevés olajon puhára sütjük, majd egy hőálló kerámia tálba tesszük. A brokkolit enyhén sós vízben félpuhára főzzük, ha kész, rátesszük a húsra.
A sajtmártáshoz egy besamel alapot készítünk...kevés felhevített étolajba belekeverjük a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá apránként a tejet.Szerecsendióval ízesítjük. Ha felforrt,beletesszük a reszelt sajtot. Amikor elolvadt benne a sajt, elkészült a mártásunk is...nyakon öntjük vele a husit és a brokkolit.
Fogyasztás előtt közvetlenül 200 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése