Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 6., szombat

Sajtmártásos brokkoli

Ez egy elég régi recept, nagyon változatosan elkészíthető, és ami a legjobb, bármelyik verziót is választjuk, a siker garantált...:-)

Hozzávalók:

1 egész csirkemell (lehet pulyka vagy akár tarja is) 40 dkg,de készíthető hús nélkül is
1 kg brokkoli
50 g liszt
8 dl tej
Étolaj
Vegeta
Szerecsendió
Ha van otthon kockázott bacon, az nagyon megbolondítja...elmaradhat
1 gulyásos tálnyi reszelt sajt, akár füstölt is

Elkészítése:


Csirkemellet csíkokra vágjuk, vegetával ízesítjük, kevés olajon puhára sütjük, majd egy hőálló kerámia tálba tesszük. A brokkolit enyhén sós vízben félpuhára főzzük, ha kész, rátesszük a húsra.

A sajtmártáshoz egy besamel alapot készítünk...kevés felhevített étolajba belekeverjük a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá apránként a tejet.Szerecsendióval ízesítjük. Ha felforrt,beletesszük a reszelt sajtot. Amikor elolvadt benne a sajt, elkészült a mártásunk is...nyakon öntjük vele a husit és a brokkolit.

Fogyasztás előtt közvetlenül 200 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk a tetejét.





Nincsenek megjegyzések: