Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 8., hétfő

Tárkonyos csirkeragu leves

 Amikor csak tehetem friss fűszernövényekkel ízesítem az ételeinket. A tárkony a nem túl intenzív, de annál jellegzetesebb ízével kedvenceim közé tartozik.

Hozzávalók:

2 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
1 kisebb fej vöröshagyma
1 marék zöldborsó
1 negyed zellergumó
1 negyed karalábé
40 dkg csirkemell
1 dl tejszín
1 citrom leve
étolaj
1 csapott evőkanál liszt
1,2 l húsleves
1 marék tárkonylevél
só, ízlés szerint


Elkészítése:

A csirkemellet, vöröshagymát, zellert,karalábét kockára vágjuk, a sárgarépát, petrezselyem gyökeret karikára, majd a zöldborsóval, tárkony felével együtt kevés olajon dinszteljük. Felengedjük a húslevessel. Hagyjuk főni...

Amikor a hús, és a zöldségek megpuhultak, belekeverjük a liszttel elkevert tejszínt, és a citrom levét. Óvatosan sózzuk, mert a húsleves is sós. Hozzáadjuk a tárkony másik felét is, és már el is készült a tárkonyos csirkeragu levesünk.


Nincsenek megjegyzések: