Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
1 kisebb fej vöröshagyma
1 marék zöldborsó
1 negyed zellergumó
1 negyed karalábé
40 dkg csirkemell
1 dl tejszín
1 citrom leve
étolaj
1 csapott evőkanál liszt
1,2 l húsleves1 marék tárkonylevél
só, ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemellet, vöröshagymát, zellert,karalábét kockára vágjuk, a sárgarépát, petrezselyem gyökeret karikára, majd a zöldborsóval, tárkony felével együtt kevés olajon dinszteljük. Felengedjük a húslevessel. Hagyjuk főni...
Amikor a hús, és a zöldségek megpuhultak, belekeverjük a liszttel elkevert tejszínt, és a citrom levét. Óvatosan sózzuk, mert a húsleves is sós. Hozzáadjuk a tárkony másik felét is, és már el is készült a tárkonyos csirkeragu levesünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése