Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 5., péntek

Zsenge zöldborsó leves csipetkével

Jó korán keltem ma reggel, hogy ne kelljen a nagy melegben főzőcskézni, de persze mondanom sem kell, hogy nem sikerült időben elkezdjem....reggelente olyan vagyok, mint egy lassított felvétel, és mire összeszedtem magam, már ébredtek is a gyerekek...

No, de ez nem szegte kedvem, nekiálltam hát a nagy melegben a mai ebédnek...

Zöldborsó leves csipetkével

Hozzávalók:

Fél kg zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 fej új fokhagyma szárastól( ha nincs,az sem gond,de megbolondítja)
1 petrezselyem gyökér
3 sárgarépa
Kevés olaj

3 evőkanál őrölt paprika
1 csokor friss petrezselyem levél

Csipetkéhez:

10 dkg liszt
1 egész tojás
Csipet só

Elkészítése:

A hagymát kockára,a petrezselyem gyökeret é a sárgarépát karikára vágjuk és a borsóval együtt kevés olajon megdinszteljük. Rászórjuk az őrölt paprikát,majd felengedjük kb 2 liter vízzel. Forrás után takaréklángra vesszük és hagyjuk főni...:-)

Közben elkészítjük a csipetkét. A hozzávalókból gombócot gyúrunk, majd  kb 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Cikkekre vágjuk,jól belisztezzük, hogy ne ragadjon és elcsípkedjük.

Ha a levesünk elkészült,azaz minden belevaló megpuhult, feljebb kapcsoljuk alatta a lángot, és beletesszük a csipetkét. Ha feljött a tetejére az összes,már el is készült. A végén rászórjuk az összevágott petrezselyem levelet.



Nincsenek megjegyzések: