Jó korán keltem ma reggel, hogy ne kelljen a nagy melegben főzőcskézni, de persze mondanom sem kell, hogy nem sikerült időben elkezdjem....reggelente olyan vagyok, mint egy lassított felvétel, és mire összeszedtem magam, már ébredtek is a gyerekek...
No, de ez nem szegte kedvem, nekiálltam hát a nagy melegben a mai ebédnek...
Hozzávalók:
Fél kg zöldborsó
1 kis fej vöröshagyma
1 fej új fokhagyma szárastól( ha nincs,az sem gond,de megbolondítja)
1 petrezselyem gyökér
3 sárgarépa
Kevés olaj
Só
3 evőkanál őrölt paprika
1 csokor friss petrezselyem levél
Csipetkéhez:
10 dkg liszt
1 egész tojás
Csipet só
Elkészítése:
A hagymát kockára,a petrezselyem gyökeret é a sárgarépát karikára vágjuk és a borsóval együtt kevés olajon megdinszteljük. Rászórjuk az őrölt paprikát,majd felengedjük kb 2 liter vízzel. Forrás után takaréklángra vesszük és hagyjuk főni...:-)
Közben elkészítjük a csipetkét. A hozzávalókból gombócot gyúrunk, majd kb 5 mm vastagságúra nyújtjuk. Cikkekre vágjuk,jól belisztezzük, hogy ne ragadjon és elcsípkedjük.
Ha a levesünk elkészült,azaz minden belevaló megpuhult, feljebb kapcsoljuk alatta a lángot, és beletesszük a csipetkét. Ha feljött a tetejére az összes,már el is készült. A végén rászórjuk az összevágott petrezselyem levelet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése