Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 19., hétfő

Bajor csülök

Nagyon nagy kedvenc ez nálunk, nem véletlenül...ha vendégek jönnek, és biztosra akarok menni a kaját illetően, a potenciális jelöltek között van, és mindig óriási sikert aratok vele, az utolsó falatig elfogy...:-) 

Hozzávalók:

2 db csontozott sertés csülök
3 evőkanál mustár
1 dl étolaj
2 babérlevél
2 evőkanál vegeta
1 evőkanál bors
Fél liter sör

Elkészítése:

Előző este elkészítjük a pácot. Egy tálkában összekeverjük a mustárt, az olajat, a vegetát, a borsot, beletépkedjük a babérlevelet. Ezzel a masszával bekenjük a csülköket, majd nyakonöntjük a sörrel. Letakarva hűtőben pihentetjük egy éjszakát, időközben forgatjuk a sörös pácban, hogy mindegyik oldala álljon a pácban.

Másnap a sörös lével együtt kuktába tesszük, és forrástól számított fél órán át főzzük, majd 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

Akinek nincs kuktája az sem gáz, ebben az esetben kicsit tovább tart a hadművelet, 200 fokos sütőben letakarva kell puhára sütni....a hús és a sütő függvényében 2-4 óra lehet...

Zöldséges, vagy kukoricás rizzsel tálaljuk. Arra az esetre, ha valaki nem szereti a rizst, petrezselymes dinsztelt krumpli is megteszi, azzal is kifogástalan...:-)


Megjegyzés küldése