Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 25., vasárnap

Búbos hús

Gyerekkorunkban volt egy kis füzetünk a tesómmal, amit akkor vettünk elő, ha anyu kérdezte, hogy mit főzzön, és éppen nem jutott eszünkbe semmi....ugyanis ebben az okos füzetben abc sorrendben felsorolás szerűen írtuk be az általunk kedvelt kajákat...ezzel az étellel indult a lista, úgyhogy erről mindig a kis füzet és a lista jut eszembe...:-) 

Több okból is szeretem ezt a kaját....egyrészt különböző húsokból, többféle "búbbal" azaz töltelékkel variálható, szóval ezerarcú...és nem is sok a macera vele.

Hozzávalók:

1 kg sertés comb szeletelve
2 csirkemáj
1 kisebb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 áztatott száraz zsemle
1 csokor friss petrezselyem
1 evőkanál bors, ízlés szerint lehet kevesebb is
Só ízlés szerint
Kevés olaj
2 dl víz
15 dkg sajt

Elkészítése:

A hús szeleteket meglocsoljuk az olajjal, felöntjük a vízzel és puhára pároljuk.

Közben elkészítjük a búbnak valót...a vöröshagymát, fokhagymát, csirkemájat és a hús szeletelésénél leeső hús darabokat aprító géppel felaprítjuk. Az áztatott zsemlét kinyomkodjuk, hozzáadjuk a májas töltelékhez a petrezselyemmel, és a borssal együtt.

Ha megpuhult a hús, tepsibe tesszük, meglocsoljuk azzal a lével, amiben párolódott, rápakoljuk a tölteléket, és 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt pirosra sütjük.

Kivesszük a sütőből, megszórjuk reszelt sajttal.



Megjegyzés küldése