Általában a desszertek között találkozhatunk a császármorzsával, ennek ellenére a mi étlapunkon főételként szerepel.
Többféleképpen elkészíthető, anyukám pl a palacsinta tésztás változatot készíti, nekem ez vált be.
Hozzávalók:
Többféleképpen elkészíthető, anyukám pl a palacsinta tésztás változatot készíti, nekem ez vált be.
Hozzávalók:
100 g búzadara
7 g liszt
250 ml tej
1 teáskanál vanilia aroma
3 tojás
100 g kristálycukor
1 teáskanál citrom aroma
sütéshez:
60 g vaj
tálaláshoz:
porcukor
dzsem
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük
a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és állni hagyjuk egy jó fél órát, hogy a búzadara megszívja magát
nedvességgel.
Közben a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát.
Fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem
esik kisebb darabokra, morzsákra.
Forrón, porcukorral meghintve, valamilyen lekvárral, dzsemmel tálaljuk.
Egy négy fős családnak dupla mennyiséggel nyugodtan számolhatunk, főleg, ha mindenki szereti a császármorzsát...:)
Egy négy fős családnak dupla mennyiséggel nyugodtan számolhatunk, főleg, ha mindenki szereti a császármorzsát...:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése