Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 1., csütörtök

Császármorzsa

Általában a desszertek között találkozhatunk a császármorzsával, ennek ellenére a mi étlapunkon főételként szerepel.

Többféleképpen elkészíthető, anyukám pl a palacsinta tésztás változatot készíti, nekem ez vált be.

Hozzávalók:

100 g búzadara
7 g liszt
250 ml tej
1 teáskanál vanilia aroma
3 tojás
100 g kristálycukor
1 teáskanál citrom aroma

sütéshez:

60 g vaj

tálaláshoz:

porcukor
dzsem

Elkészítése:
A lisztet elkeverjük  a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és állni hagyjuk egy jó fél órát, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.

Közben a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.

A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.

A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.

Forrón, porcukorral meghintve, valamilyen lekvárral, dzsemmel tálaljuk.

Egy négy fős családnak dupla mennyiséggel nyugodtan számolhatunk, főleg, ha mindenki szereti a császármorzsát...:)





Megjegyzés küldése