Finom, olcsó, laktató főètele akár a rohanós hétköznapoknak is. Igazi remek fogás a magyaros konyhát kedvelőknek, azt azonban be kell látni, hogy elengedhetetlen " tartozéka" az uborka valamelyik savanyított változata: legyen szó salátáról, kovászos-, vagy csak sima savanyú uborkáról...én ma uborka salátával tálalom...
Hozzávalók:
5 db nagyobb krumpli
3 fej/1 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál őrölt paprika
Só ízlés szerint
étolaj
25 dkg fodros nagykocka tészta
Elkészítés:
A krumplit és a hagymát meghámozzuk, kockára vágjuk. A hagymát megsózzuk, kevés olajon megdinszteljük, rászórjuk az őrölt paprikát, beletesszük a krumplit, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy az ellepje a krumplit. Ha a krumpli megpuhult kész az alap.
Kifőzzük a tésztát, de nem keverjük bele az alapba, csak közvetlenül evés előtt, így nem szívja fel a szaftot a tészta, és nem lesz száraz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése