Mostanában nagyon rákaptam, hogy zöldségekből készítem a fasírtot, ma a tök van soron. Ennek az az oka, hogy a mami lereszelt nekünk egyet, hogy csináljunk belőle főzeléket, amit nagyon szeretek, de most valahogy nem kívántam...
Jött tehát az ihletés, legyen fasírt, csak más fűszerezéssel. Nem tök a tök kapor nélkül, így ez evidens, de eszembe jutott, hogy tavasszal tettem a fagyasztóba friss medvehagyma leveleket...ezért aztán arra gondoltam, azzal dobom fel...:-)
És, mint azt már korábban említettem, semmi kaját nem dobunk ki, ha van maradék, kigondoljuk, mit lehet belőle készíteni....így született meg a paradicsomsalátánk is. Tegnapról maradt zöldfűszeres joghurt, kitűnő dressingnek bizonyult hozzá....:-)
Hozzávalók:
1 közepes méretű reszelt tök
2 egész tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 csokor kapor aprítva
7-8 levél medvehagyma aprítva
Só,bors ízlés szerint
Étolaj
A salátához
4 paradicsom kockára vágva
Zöldfűszeres natúr joghurt
Elkészítése
A legyalult tököt besózzuk, majd 5-10 perc pihenő után jól kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát és a fűszereket, jól összekeverjük, gombócokat formázunk belőle. Kicsit meglapítjuk, megforgatjuk zsemlemorzsában, majd bő olajban közepes lángon aranybarnára sütjük.
A salátához összekeverjük a kockára vágott paradicsomot a zöldfűszeres joghurttal, ha még pirítóst is sütünk hozzá, fenséges laktató nyári vacsoránk lesz...:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése