Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 7., szerda

Savanyú krumpli leves

Egy újabb nagypapám által Apatinból hozott családi kedvenc...az a jó a krumpli levesben, hogy millió féleképpen elkészíthető, és akármelyik változatot is választjuk, nem tudunk vele mellélőni, mert mindegyik óriási.

Arról nem beszélve, hogy rendkívül könnyen, gyorsan elkészíthető. Ez is azok közé az ételek közé tartozik, amit akkor főzünk, amikor kevés idő jut főzőcskézésre.

Mivel ezt is gyufa tésztával esszük, tartalmas, laktató, akár egytálételnek valami féle kelt tésztával is megállja a helyét.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
4 szem krumpli
3 babérlevél
2 púpos evőkanál liszt
1 csapott evőkanál őrölt piros paprika
1 evőkanál ecet(ízlés szerint lehet több-kevesebb)
Kevés olaj
Só, vegeta ízlés szerint
Gyufa tészta

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon csipet sóval, babérlevéllel megdinszteljük. Hozzákeverjük a lisztet, őrölt paprikát, felöntjük egy levés vízzel, simára keverjük. Beletesszük a kockára vágott krumplit, bő vízzel felöntjük.

Forrásig magas lángon főzzük, utána visszavesszük a lángot, vigyázzunk, mert a liszt miatt könnyen kifut.  Takaréklángon addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Végül sóval, vegetával, ecettel ízlés szerint ízesítjük.

Gyufa tésztát gyúrunk hozzá a halaszlés bejegyzésemben leírtak szerint. Ha nincs időnk, vagy kedvünk, száraz gyufa tésztát is főzhetünk ki hozzá.


Nincsenek megjegyzések: