Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 25., vasárnap

Töltött krumpli

Eléggé megosztó köret ez minálunk....nem mindenki rajong annyira a brokkoliért, mint én, ezért sajnálatos módon ritkán kerül az asztalra.

Kezdek már agyalgatni, hogy mivel is helyettesíthetném, amit mindenki szeret, mert jó lenne kicsit gyakrabban enni ezt....tudom, hogy akkor már nem ugyanaz, de ha sikerülne találnom valamit, talán hasonló remekmű születhetne....

Nem mindennapi, különleges, ugyanakkor könnyen elkészíthető....ráadásul óriási ízélmény....kell ennél több???

Hozzávalók:

6 nagyobb szem krumpli
35 dkg brokkoli
12 dkg füstölt szalonna
2 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg natúr krémsajt
20 dkg reszelt trappista
Só, bors, fokhagyma granulátum ízlés szerint

Elkészítése:

A krumplikat jól megmossuk, villával megböködjük, beletekerjük alufóliába. 200 fokos sütőben kb egy óra alatt puhára sütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A brokkolit puhára főzzük, villával összetörjük, beletesszük a felkockázott sonkát, a krémsajtot, sót, borsot, fokhagymát és a granulátumot.

Ha a krumpli megpuhult, megvárjuk, amíg kihűl, hosszában ketté vágjuk,nés a közepét óvatosan kikaparjuk. Belekeverjük a töltelékbe, és megtöltjük vele a krumplikat. 

Reszelt sajtot szórunk rá, és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre pirulni...:-) 





Megjegyzés küldése