Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 2., péntek

Töltött paprika

Olvastam valahol, hogy a töltött paprika kifejezetten nyári étel...hát nálunk nem...évszaktól függetlenül, ha csak eszünkbe jut, már meg is főzzük. Azok közé az ételek közé tartozik, amit nem lehet, és nem is érdemes kis adagban főzni, mert nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el belőle...:-) 


Hozzávalók:

A szószhoz:

350 g sürített paradicsom
1 l víz
20 dkg cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb)
Kevés olaj
Csipet só
3 evőkanál liszt

A gombóchoz:

50 dkg darálthús(én sertés lapockából készítettem)
3-4 db tv paprika
1 egész tojás
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl rizs
1 teáskanál só
2 teáskanál bors
2 teáskanál őrölt piros paprika

A körethez:

3-4 szem krumpli

Elkészítése:


A sürített paradicsomot egy lábosba felöntjük vízzel, és amíg felforr elkészítjük a gombócnak való darálthúst.

Hozzáadjuk a husihoz a kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a félpuhára főtt rizst...befűszerezzük: sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt paprikával, és hozzáadjuk a tojást is.

Megtöltjük vele a paprikákat, a maradék húsból gombócokat gyúrunk, és a paradicsomba tesszük. Hagyjuk főni, amíg a hús megpuhul. Időnként megrázogatjuk a lábost, hogy le ne égjen.

Amikor megpuhult a hús, ez jó fél óra...kivesszük egy tányérra a gombócokat, ízlés szerint megcukrozzuk a szószt és elkészítjük a rántást: forró olajba belekeverjük a lisztet, pirítjuk egy kicsit, majd a paradicsomba keverjük.

Pár perc múlva visszatesszük a gombócokat, összeforraljuk, és máris kész vagyunk...:-) 

Kockára vágott főtt krumplival tálaljuk.






Megjegyzés küldése