Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 10., szombat

Tonhalas penne

Régebben gyakran készítettem el ezt az ételt, de az utóbbi időben valahogy megfeledkeztem róla...

Ez is azok közé a kaják közé tartozik, amit nem tudok kétszer ugyanúgy elkészíteni, pár hozzávaló alap, mint a tonhal, citrom, fehérbor, de a többi összetevő általában azon múlik, hogy éppen mit találok itthon...

A mai így sikerült...:

Hozzávalók:

1 doboz tonhal konzerv
20 dkg brokkoli
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
8 db oliva bogyó
1 csokor petrezselyem
1 kis csokor kapor
1 fél citrom leve
Fél dl fehérbor
Kevés oliva olaj
Só, bors ízlés szerint
Reszelt sajt a tálaláshoz
25 dkg penne

Elkészítése:


A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a brokkolit, majd kb 2 dl vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben elfőtte a levét. Beleszórjuk az apróra vágott kaprot, hozzákeverjük a tonhalat, felöntjük fehérborral. Belefacsarjuk a citrom levét. Végül hozzákeverjük a felaprított petrezselymet és a szintén apróra vágott oliva bogyót.

Penne tésztával, és reszelt sajttal tálaljuk.







Megjegyzés küldése