Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 3., szombat

Túrógombóc

Valahogy sosem tartozott a kedvenc ételeim közé a túrógombóc, talán azért, mert nem megfelelően volt elkészítve...aztán rátaláltam erre a receptre és egycsapásra megváltozott a véleményem erről az ételről.

Nem éppen a klasszikus túrógombóc recept, de éppen ezért szeretem, mert ez különleges...aki ismer, az tudja, hogy mindent szeretek, ami nem hétköznapi, illetve a hétköznapi dolgokból is tudok különlegeset varázsolni...:-)

A másik dolog pedig, ami megtetszett ebben a receptben, hogy édesítőszeres, így talán kevésbé hízlalós...mostanában nem vagyok túl jó barátságban a kilókkal...

Hozzávalók:

50 dkg túró
10 dkg gríz
4 tojás sárgája
2 tojás fehérje
5 evőkanál édesítő
Csipet só
fél citrom reszelt héja
1 csomag vaniliás cukor
1 kávéskanál citrom aroma

Tálaláshoz:

10 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 doboz natúr joghurt
1 evőkanál édesítő
2 teáskanál meggylekvár

Elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk, és a  fehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót összedolgozzuk. Óvatosan belekeverjük a habot a masszába. Fél órát állni hagyjuk.


Vizes kézzel  gombócokat gyúrunk, lobogó sós vízben 5 percig főzzük, végül cukrozott dióba forgatjuk. A cukor helyett itt is használhatunk édesítőt, pl  gyümölcscukrot.

A natúr joghurtba belekeverjük az édesítőt és a lekvárt, a meggy savanykás ízétől pikánssá válik. Ezzel meglocsolva,porcukrozva tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések: