Gyerekkoromban mindig édesen ettem a túrós csuszát, és nem tuttam megérteni, hogy miért is jó szalonna pörccel...a most 6 éves lányom már évek óta rájött arra, amire nekem csak felnőtt koromra sikerült: a túrós csusza szalonna pörccel az igazi, akár főételként, akár köretként fogyasztjuk...:-)
Hozzávalók:
1 zacskó csusza tészta
25 dkg túró
1 doboz tejföl
10 dkg füstölt szalonna
Só
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, hőálló tálba tesszük. A kockára vágott szalonnát gulyásos tálban lefedve mikróban pár perc alatt zsírjára sütjük. Ezzel a módszerrel nem lesz szalonna-szag a lakásban.
A túrót a tésztára morzsoljuk, meglocsoljuk tejföllel, és a szalonna levével, végül rászórjuk a pörcöt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése