Lassan itt a cukkini-főszezon vége, így már csak egy-egy elfekvő nagyobb példányokat találni a kertben....de ez nálunk nem probléma, azt is szeretjük, el fog fogyni...
Gondolkodtam is erősen, keresgéltem tapasztaltabb bloggertársak remekei közül, hogy mi az, amit még a cukkini ezer arca közül nem próbáltam....sok ilyen van...:-) de haladjunk szép sorban...:-)
Rábukkantam a cukkini krémre, aminek nemcsak azért örülök, mert megint valami újdonság, hanem mert állandó dilemma nálunk ebben a nagy melegben, hogy mit tegyünk a szendvicsre, hiszen óvatosan kell bánni a felvágottakkal, hamar megromlanak....örömmel tapasztaltam, hogy ez nem az a fajta kaja, aminek lesz ideje megromlani....és nem csak az összetevői miatt...:-)
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini meghámozva, magházát kikaparva
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 gerezd fokhagyma
Oliva olaj
Só,bors,oregánó,kakukkfű, bazsalikom ízlés szerint
1 csokor friss petrezselyem
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, sót, és az aprított fűszereket, fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk.
Ha megpuhult, botmixerrel pépesítjük.Pár órára a hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
Pirítós kenyéren, reszelt sajttal a tetején tálaljuk.:-)
Jött még egy olyan kósza ihlet, hogy az elkészült krémet natúr krémsajttal elkeverve finomságos sajtkrémet kapnánk, de krémsajt híján elvetettem most ezt az ötletet, majd legközelebb...:-)
Pirítós kenyéren, reszelt sajttal a tetején tálaljuk.:-)
Jött még egy olyan kósza ihlet, hogy az elkészült krémet natúr krémsajttal elkeverve finomságos sajtkrémet kapnánk, de krémsajt híján elvetettem most ezt az ötletet, majd legközelebb...:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése