Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. szeptember 8., vasárnap

Bodzalekvár

Gyerekkoromban egyszer egy bodzaszedés alkalmával egy nagyon csúnya baleset ért, azóta semmilyen formában nem fogyasztottam bodzát...Mondjuk az is igaz, hogy a bodza nálam a szörpöt jelentette, és nem tudtam, hogy mást is készítenek belőle...mint pl. lekvárt, ami teljesen más ízű, mint az általam korábban ismert és nem túl népszerű szörp...ez valami isteni!!!

Hozzávalók:

5 kg bodza-termés
1 kg cukor
6 citrom
4 zacskó dzsemfix 3:1

Elkészítése:

Leszemezzük a bodza termést, cukorral, valamint a citromok kifacsart levével felfőzzük. Forrás után 10 percig főzzük, majd paradicsom-passzírozóval átpasszírozzuk.

Visszatesszük a tűzre, elkeverjük benne a dzsemfixet, és még kb 5 percig főzzük. Üvegekbe töltjük, és mehet a polcra...:-)


Megjegyzés küldése