Gyerekkoromban egyszer egy bodzaszedés alkalmával egy nagyon csúnya baleset ért, azóta semmilyen formában nem fogyasztottam bodzát...Mondjuk az is igaz, hogy a bodza nálam a szörpöt jelentette, és nem tudtam, hogy mást is készítenek belőle...mint pl. lekvárt, ami teljesen más ízű, mint az általam korábban ismert és nem túl népszerű szörp...ez valami isteni!!!
Hozzávalók:
5 kg bodza-termés
1 kg cukor
6 citrom
4 zacskó dzsemfix 3:1
Elkészítése:
Leszemezzük a bodza termést, cukorral, valamint a citromok kifacsart levével felfőzzük. Forrás után 10 percig főzzük, majd paradicsom-passzírozóval átpasszírozzuk.
Visszatesszük a tűzre, elkeverjük benne a dzsemfixet, és még kb 5 percig főzzük. Üvegekbe töltjük, és mehet a polcra...:-)
Hozzávalók:
5 kg bodza-termés
1 kg cukor
6 citrom
4 zacskó dzsemfix 3:1
Elkészítése:
Leszemezzük a bodza termést, cukorral, valamint a citromok kifacsart levével felfőzzük. Forrás után 10 percig főzzük, majd paradicsom-passzírozóval átpasszírozzuk.
Visszatesszük a tűzre, elkeverjük benne a dzsemfixet, és még kb 5 percig főzzük. Üvegekbe töltjük, és mehet a polcra...:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése