Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. szeptember 29., vasárnap

Kárpáti csirkemell

Kislányom egyik nagy kedvence ez mostanában...nem tudok belőle eleget főzni.Persze az is igaz, hogy túl sokat sem merek, hiszen gombás étel, úgyhogy nem lehet sokáig tárolni...mondjuk nem az a fajta kaja ez sem, amit nagyon tárolni kéne...:-)

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
25 dkg gomba
1 kis fej hagyma
Kevés olaj
2 púpos ek liszt
1 csokor friss kapor
5 dl víz
1 kis doboz tejföl fele
1 tk ecet
Só, bors, vegeta ízlés szerint

Elkészítése:

A felkockázott csirkemellet vegetával ízesítjük, majd kevés forró olajban hirtelen megsütjük. Ha megsült borsot szórunk rá.

A kockára vágott hagymát és a szeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, amikor levet engedett, belekeverjük a lisztet, rászórjuk az aprított kapor felét, és apránként, folyamatos kevergetés mellett felöntjük vízzel. Forrás után, pár percig főzzük, aztán hozzáadjuk a tejfölt, majd az ecetet.

Végül ráöntjük a húsra, jól összekeverjük. Rizzsel tálaljuk.


Megjegyzés küldése