Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. szeptember 10., kedd

Madártej

Hetente egyszer este 6-kor jön az utcánkba a tejes autó, házi tejet lehet venni kimérve...tudja ezt mindenki, aki itt lakik, ha máshonnan nem is, hát a jellegzetes zenéjéről, hasonló, mint a Family Frost-os autó...mi csak Bocinak hívjuk...gyakran nem veszünk tőlük tejet, bár nekem nagyon ízlik, csak hamar megromlik, nincs hőkezelve.

Amikor veszünk, többnyire madártej készül belőle, mert teljesen más az íze,mint a bolti tejből készítettnek, sokkal finomabb...tegnap este, mire Dorka meghallotta, hogy itt a Boci és kitalálta, hogy madártejet szeretne, már késő volt....elment a tejes autó...szegény kislány elkeseredett, hogy mi lesz most a madártejjel??

Mi lenne? Csinálunk bolti tejből...igen ám, de tojás se nagyon volt itthon...mit tehet ilyenkor anya? Behuppan az autóba, és irány a legközelebbi bolt...így aztán végül lett madártej, Dorka boldog volt...annyira, hogy meg sem várta, amíg kihűl, még forrón letolt két tányérral...:-) 


Hozzávalók:

1 l házi tej /ennek hiányában 2,8%-os tej/
4 tojás
2 cs. vaniliás cukor
4 ek cukor /ízlés szerint lehet több-kevesebb/
1 ek vaniliás puding /csak akkor kell, ha nincs házi tej/

Elkészítése:


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből robotgéppel kemény habot verünk, a végén hozzáadunk 1 kk cukrot.

A sárgáját a cukorral, vaniliás cukorral, és szükség szerint a pudinggal habosra keverjük. Ha házi tejet használunk, nem szükséges a puding, mert az van annyira zsíros, hogy a tojás sárgájával ha jól elkeverjük, akkor besűrűsödik, a bolti nem...annak szüksége van egy kis rásegítésre, különben híg marad...

A tejet felforraljuk, és a tojáshabból galuskákat szaggatunk bele. Megforgatjuk, mindkét oldalát megfőzzük, majd tálba tesszük őket. A forró tejbe belekeverjük a tojás sárgájának cukros pudingos egyvelegét, majd a habgaluskákra öntjük.

Jól lehűtve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: