Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. szeptember 2., hétfő

Marhapaprikás szaggatott galuskával

Igen régi magyar étel, számtalan változata ismert, én ma a paprikás verziót készítem, azaz, nem sűrű, hanem hosszabb lével főzöm. Nem lesz ízetlen attól, hogy nem olyan sűrű szaftos, ne ijedjünk meg...:-) Egészen más az íze ebben a formában...de mindkettőt szeretem. A gyerekek viszont jobban szeretik, mert nem kell vadászni a levet...:-) 

Hozzávalók:

1 kg marha lábszár
2 nagyobb fej hagyma
1 tv paprika
1 paradicsom
Kevés olaj
2 csapott ek őrölt piros paprika
2 szem krumpli
2 gerezd fokhagyma
Só ízlés szerint

A galuskához:

20 dkg liszt
2 tojás
Pici só
Annyi víz, hogy egész sűrű, vágható tészta állaga legyen

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a tv paprikát, paradicsomot, majd a felkockázott húst. Fehéredésig pároljuk, ezután mehet rá a piros paprika.

Mivel mi paprikást főzünk, bő lével engedjük fel, nem sűrű szaftos pörköltet kapunk.
Puhára főzzük a húst alacsony lángon. Az, hogy mennyi idő alatt puhul meg, a marha korától függ...ha öregebb, nyugodtan számolhatunk rá 3-4 órát.

Amikor megpuhult, beletesszük a hasábra vágott krumplit, és még 20 percig tovább főzzük, amíg megpuhul a krumpli is.

A galuskához a hozzávalókat fakanállal összekeverjük. Az így kapott sűrű tésztából vágódeszkára teszünk egy darabot, és késsel lobogó vízbe szaggatjuk.


Megjegyzés küldése