Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. szeptember 1., vasárnap

Savanyú pepperoni

Említettem már, hogy mennyire szeretjük az erős ízeket, és az erdélyi konyhát...és, hogy a kettőt ötvözzük, azért készült ez a két üveg savanyú pepperoni...:-)

Már most készülünk az Erdélyi csorba készítésére, aminek elengedhetetlen hozzávalója lesz ez a savanyú pepperoni...:-)

Hozzávalók:

25 dkg pepperoni paprika
Fél tk só
Késhegynyi nátrium benzonát

Elkészítése:


A paprikát megmossuk, fél literes dunsztos üvegbe állítjuk, beletesszük a sót,  tartósítószert, majd felöntjük  8%-os ecettel, hogy ellepje a paprikát.

Rácsavarjuk az üveg tetejét, és mehet a spájzba...nincs más dolgunk, mint várni a telet...hogy végre fogyasztható legyen...



Nincsenek megjegyzések: