Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. szeptember 8., vasárnap

Savanyú szilva

Pár éve kaptunk egy üveg savanyú szilvát, és valami csudafinom volt az édes és a savanyú együttes íze...akár savanyúságként, akár csak egy esti nasiként is kiváló...most, hogy ismét itt a szilva szezon, és szerencsére terem is rendesen azon túl, hogy a fagyasztó már tele van vele, és lekvár is készült jó pár üveggel, eszembe jutott a savanyúság is.

Mivel még sosem csináltam, így kicsit bátortalanul csak egy üveggel próbálkozom, aztán, ha olyan finom lesz, mint amit pár éve kóstoltam, akkor jövőre indul a nagyüzem...:-) 

Savanyúság alaprecept

Hozzávalók: 

2 l víz
2 dl 20%- os ecet
1 marék só
30 dkg cukor
1 kk kénpor
Tetszőleges zöldség/gyümölcs

Elkészítése:

A szilvákat megmossuk, üvegbe tesszük, felöntjük a hidegen összekevert savanyúság lével.





Nincsenek megjegyzések: