Pár éve kaptunk egy üveg savanyú szilvát, és valami csudafinom volt az édes és a savanyú együttes íze...akár savanyúságként, akár csak egy esti nasiként is kiváló...most, hogy ismét itt a szilva szezon, és szerencsére terem is rendesen azon túl, hogy a fagyasztó már tele van vele, és lekvár is készült jó pár üveggel, eszembe jutott a savanyúság is.
Mivel még sosem csináltam, így kicsit bátortalanul csak egy üveggel próbálkozom, aztán, ha olyan finom lesz, mint amit pár éve kóstoltam, akkor jövőre indul a nagyüzem...:-)
Savanyúság alaprecept
Hozzávalók:
2 l víz
2 dl 20%- os ecet
1 marék só
30 dkg cukor
1 kk kénpor
Tetszőleges zöldség/gyümölcs
Elkészítése:
A szilvákat megmossuk, üvegbe tesszük, felöntjük a hidegen összekevert savanyúság lével.
2 l víz
2 dl 20%- os ecet
1 marék só
30 dkg cukor
1 kk kénpor
Tetszőleges zöldség/gyümölcs
Elkészítése:
A szilvákat megmossuk, üvegbe tesszük, felöntjük a hidegen összekevert savanyúság lével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése