Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. szeptember 25., szerda

Zúzapörkölt tarhonyával

Sokan idegenkednek a belsőségektől, köztük s zúzától is, pedig nem kéne, mert nagyon finom, jó kis ragadós pörkölt készíthető belőle...

Mondjuk az is igaz, hogy nem mindenhol eszem meg...ugyanis nagyon nem mindegy, hogy van előkészítve...jó alaposan meg kell tisztítani, mielőtt a lábosba kerül. Ezért én inkább a pulyka vagy a kacsa zúzát részesítem előnyben, könnyebb ugyanis megtisztítani, mint a jóval kisebb méretű csibe zúzát...bár mindegyikből nagyon finom tud lenni...:-) 

Hozzávalók:

1 kg kacsa vagy pulyka zúza
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 ek étolaj
2 ek őrölt piros paprika
0,5 l víz
Só, bors ízlés szerint
Kevés vörösbor

Elkészítése:

A zúzát jó alaposan megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk. A szintén kockára vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzát, és rázúzzuk a fokhagymát. Fedő alatt közepes lángon addig pároljuk, amíg levet ereszt, majd belekeverjük a piros paprikát, és felöntjük vízzel.

Takaréklángon addig főzzük tovább, amíg a zúza megpuhul. Hagyjuk, hogy jól elfője a levét és jó sűrű ragadós szaftja legyen. Amikor már jó puha, belelöttyintünk egy kevés vörös bort, forralunk rajta egyet és levesszük a tűzről.

Tarhonyával tálaljuk. A tarhonya elkészítését ITT találjátok.



Megjegyzés küldése