Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. október 2., szerda

Fasírozott

Nagyon szeretem a fasírozottat, egyetlen dolog miatt azonban igen ritkán készítettem, ez pedig nem más, mint az olajban való sütés...egyrészt egészségtelen, másrészt az egész lakást belengi az olajszag, harmadrészt macerás, ha esetleg nem úgy találom el, és leragad..:-)  és így az egyetlen dologból mindjárt három lett.

A napokban azonban hallottam, hogy másképp is lehet ezt sütni, így nem sokáig haboztam, hogy kipróbáljam...nagyon örülök neki, ezentúl csak így fogom elkészíteni...egyszerű, gyors, egészségesebb, nem kell olajban sütni...jah, és finom is...mi kell még?:-) 

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
só, bors ízlés szerint
1 tk őrölt piros paprika
1 csokor friss petrezselyem aprítva
10 dkg száraz kenyér beáztatva


Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük, az így kapott masszából gombócokat gyúrunk.

Kezünkkel kicsit lelapítjuk, megforgatjuk zsemlemorzsában. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, lekenjük olajjal, majd szép sorban beletesszük a fasírtokat. Tetejüket lepermetezzük kevés olajjal, és 200 fokos sütőben kb egy óra alatt megsütjük úgy, hogy félidőnél megfordítjuk őket.

Nagyon finom lett, viharos sikert aratott kis családom körében...:-)





Megjegyzés küldése