Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. november 10., vasárnap

Márton napi sült kacsa

Igaz ugyan, hogy libát illene enni Márton napján, de nálunk ezúttal kacsa sült...egészen pontosan kacsaszárny.

Azt mondják, aki ezen a napon nem eszik libát, egész évben éhezni fog...remélem a kacsa is megteszi, különben szép év elé nézünk...:-D 

Egy kg kacsaszárnyból készült, és igazság szerint nem is kell hozzá más, leszámítva a párolt lila káposztát és a pörcös krumplit...de ez a bejegyzés most  tulajdonképpen a kacsáról szól...

Szóval előző este jól megtisztítjuk a husit, majd besózzuk. Másnap kb 2 dl vizet öntünk alá egy lábosban, és fedő alatt takaréklángon puhára pároljuk.

Amikor megpuhult, tepsibe tesszük, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.. Akkor az igazi, ha jó omlós és ragadós...:-) 


Megjegyzés küldése