Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. november 8., péntek

Püfte krumpli

Egy újabb krumplis örökség a nagypapámtól...ez a recept is Apatinból származik, gyerekkoromban sokszor ettünk ilyet náluk, azóta elfelejtődött, kissé méltatlanul...merthogy nagyon finom, nem mindennapi krumpli-köret...és ez is annak a bizonyítéka, hogy a krumplinak bizony ezer arca van, és mindegyik nagyon, de nagyon finom...:-) 

Hozzávalók:

50 dkg krumpli
1fej vöröshagyma
1 dl olaj
Bors

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A hagymát szintén meghámozzuk, félbe vágjuk, és így szeleteljük vékonyra.

Teflon bevonatú lábosba tesszük őket, megsózzuk, ráöntjük az olajat, és fedő alatt takaréklángon puhára pároljuk, egészen addig, amíg az alatta lévő vizet el nem főli, és a krumpli pirosra sül...(én ma nem öntöttem rá vizet, a saját levében, amit enged, abban főtt, ill. közben sült is az olajban) szükség esetén, ha a krumpli kevesebb levet enged, kevés vízzel pótoljuk.

Amikor megpuhult, és szépen lesült(hébe-hóba keverünk rajta egyet-egyet) bőségesen borsozzuk. Ízlés szerint...:-)


Megjegyzés küldése