Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. november 27., szerda

Rizsfelfújt




Nagyon sokáig nem tartozott a kedvenc desszertjeim közé a rizskoch, mert nekem túl száraz volt, akármilyen öntettel is kínálták...aztán pár éve összesakkoztam ezt a variációt, amivel nagyon finom szaftos desszertet sikerült összehoznom, azóta másképp állok a rizskoch kérdéshez....nagyon megszerettem.

Bármilyen gyümölccsel feldobható, vagy ha épp nincs kéznél gyümölcs, aromával is pótolható...nagyon finom narancs-vagy mandula aromával...:-)

Hozzávalók:

24 dkg rizs
1 l tej
2 dl víz
20 dkg cukor
2 zacskó vaniliás cukor
2 marék meggy
Fahéj
Rum aroma
4 tojás
10 dkg margarin+egy kevés a forma kikenéséhet
Kevés zsemlemorzsa
1 citrom reszelt héja
Csipet só

Elkészítése:

A rizst enyhén sós vízben előfőzzük, majd amikor elfőtte az összes vizet, felöntjük a tejjel. Ha beitta az összes tejet, lehűtjük.

A tojások sárgáját a margarinnal, cukorral, citromhéjjal és 1 vaniliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a rizst.

A tojás fehérjét kevés cukorral habosra verjük, majd óvatosan a rizshez keverjük. Beleszórjuk a meggyet, majd az egész masszát kivajazott zsemlemorzsával megszórt jénaiba vagy kerámiatálba öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb fél óra alatt.

Akkor jó, ha a közepe már nem hibbog.


Megjegyzés küldése