Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. november 20., szerda

Stefánia vagdalt

Egy nagyon egyszerű sülttel készültem ma...az összetétele gyakorlatilag a fasírozottéval azonos, a különbség abból adódik, hogy hasáb formában sütjük a belsejében főtt tojással...illetve egy kis sajttal...:-) 

Mindamellett, hogy nagyon finom, a szépsége abban is rejlik, hogy hidegen-melegen egyaránt tálalható, sőt két kenyér közé szendvicsként is kiváló.

Hozzávalók:

50 dkg darálthús sertés lapockából
1 kis fej vöröshagyma apró kockára vágva
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
só, bors ízlés szerint
1 tk őrölt piros paprika
1 csokor friss petrezselyem aprítva
10 dkg száraz kenyér beáztatva

3 főtt tojás
5 dkg reszelt sajt (elhagyható)

Elkészítése:

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, hőálló jénaiban kilapítjuk, a közepére hosszában sorakoztatjuk a tojásokat, rászórjuk a reszelt sajtot, majd a husi széleivel befedjük.

Meglocsoljuk kevés olajjal, alufóliával lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb fél órát sütjük fólia alatt, majd azt levéve róla pirosra sütjük.

Tetszés szerint rizzsel, krumplival tálaljuk.


Megjegyzés küldése