Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. november 24., vasárnap

Töltött csirkecomb

Egy családi receptet hoztam nagymamám konyhájából, amihez aztán anyukám is hozzátett ezt-azt és így alakult ki ez a csodafinom töltött husika...:-) 

Azt lehetne hinni, hogy három csirkecomb nem túl sok, de bőven elég, sőt, mi aztán tényleg jó étvággyal megáldott család vagyunk, de nem egy napig esszük. Rendkívül tartalmas, kiadós és nem utolsó sorban ízletes ebéd...:-)  Még vacsorára hidegen szendvicsnek is óriási...:-) 


Hozzávalók:

3 egész csirkecomb
50 dkg csirkemáj
Fél fej vöröshagyma
25 dkg száraz kenyér
2 gerezd fokhagyma
1 ek őrölt fekete bors
1 ek őrölt paprika
2 egész tojás 
1 csokor friss petrezselyem
Sült csirke fűszerkeverék

Elkészítése:

A csirkecombokat kifilézzük, majd lesózzuk, megszórjuk sült csirke fűszerkeverékkel és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.

A májat, a hagymákat és a petrezselymet aprítógéppel felaprítjuk, majd a fűszereket, a tojást és végül a beáztatott és kinyomkodott kenyeret is hozzáadjuk. Jól összekeverjük, majd ezzel a töltelékkel bőségesen megtöltjük a combokat a bőr alatt.

Serpenyőbe tesszük őket kb 1 dl vizet teszünk alá, fedő alatt kb fél órát pároljuk. Áttesszük tepsibe, a szafttal meglocsoljuk őket, 200 fokra előmelegített sütőben hébe-hóba meglocsolva pirosra sütjük.

Amennyiben maradna töltelék, sütőpapírra téve a hús mellett süssük meg...:-) 


Megjegyzés küldése