Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. december 11., szerda

Betyárgombóc

Ismét egy hajnali ébredés alkalmával csíptem el a tv-ben ezt a receptet...kicsit újragondoltam, így aztán ma a saját verziómat készítettem el a mi ízlésünk szerint.

Hozzávalók:

A gombóchoz:

50 dkg darálthús
2 tojás
2 ek zsemlemorzsa
Bors
Fokhagyma granulátum
1/2 fej vöröshagyma kockára vágva
1 ek őrölt paprika

A mártáshoz:

1,5 fej vöröshagyma
Kevés étolaj
2 ek őrölt paprika
50 dkg gomba
2 púpos ek tejföl
1 púpos ek liszt
1 babérlevél

Elkészítése:

A gombóc hozzávalóit jól összekeverjük, és félretesszük.

A màrtáshoz a felkockázott hagymát kevés olajon megpirítjuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a piros paprikát, majd felöntjük kb 1 liter vízzel. Felforraljuk, majd a darálthúsból diónyi nagyságú gombócokat formázunk és beletesszük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. Amikor a gombóc és a gomba is puhára főtt, lisztes tejföllel behabarjuk.

Felforraljuk meg egyszer, amikor kissé besűrűsödött, levehetjük a tűzről. Nokedlivel, vagy szagatott galuskával tálaljuk.




Megjegyzés küldése