Nem gondolnám, hogy van olyan valaki a világon, aki ne ismerné ezt a remek olasz tésztaételt, azt hiszem önmagáért beszél, nem szüksèges sok mindent hozzáfűzni...:-)
Nálunk nagyon kapós, mindig hatalmas siker, nem lehet belőle eleget készíteni...:-)
Hozzávalók:
Nálunk nagyon kapós, mindig hatalmas siker, nem lehet belőle eleget készíteni...:-)
Hozzávalók:
Fél csomag spagetti tészta
2 merőkanál tészta főzőlé
2 tojás
2 dl tejföl
20 dkg reszelt vegyes sajt
15 dkg füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek olaj( szalonna húsosságától függően lehet több-kevesebb)
Só
Bors
Elkészítése:
A tojást felverjük és összekeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal. Sóval borssal ízesítjük. Óvatosan bánjunk a sóval, mert a szalonna es a sajt is sós.
A kockára vágott szalonnát olajon megsütjük, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, majd a megfőtt, leszűrt tésztát jól belegorgatjuk. Hozzáöntünk 2 merőkanállal a tészta főzőlevéből, kevergetjük, amíg besűrűsödik. A sajtos tejfölös masszát ráöntjük, jól összekeverjük, és ha a tojás megfőtt, tálalható...:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése