Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. december 12., csütörtök

Frankfurti leves

Sokféle elkészítési módjával találkoztam már, van, aki lencsével készíti, van, aki fehérborral, más citromlével ízesíti, sőt, arról is hallottam, hogy valahol még a káposztát és a virslit is kihagyják belőle...amit számomra nehéz elképzelni, bár biztosan úgy is finom, de nekem a frankfurti leves virslis káposzta leves....jó sok zöldséggel...íme az én verzióm:

Hozzávalók:

1 kis fej kelkáposzta
1 krumpli
1 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 db virsli
Kevés olaj
1 babérlevél
Bors
1 tk őrölt paprika
1 tk liszt
1 púpos ek tejföl

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát, a kockára vágott krumplit, a szeletelt répákkal és a szintén szeletekre vágott káposztával kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a lisztet. Levesszük a tűzről és mehet bele az őrölt paprika is. Felöntjük kb 1,5 liter vízzel. Beledobjuk a babérlevelet és forrás után lassú tűzön puhára főzzük. Amikor megpuhult, beledobjuk a szeletekre vàgott virslit is, es addig főzzük tovább, amíg az is megpuhul. Sóval, borssal, tejföllel ízesítjük.




Megjegyzés küldése