Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. december 20., péntek

Pikáns tokány fenyőágyon

Viszonylag gyakran készítek tokányt, ezúttal azonban nem túl szokványosra sikeredett....több okból...először is, számomra a legmegfelelőbb husi ehhez a sertés lapocka, ennek hiányában, ma csirkemellből készült. Másodszor, a tokány jellegzetessége a csíkokra vágott hús....a kisfiam miatt most apró kockákra vágtam. Harmadszor pedig a köret...:-) Dorcival hazafelé jövet beugrottunk a boltba, és megláttam ezt a fenyőfa tésztát...nem tudtam ellenállni, elvégre pár nap, és itt a karácsony...:-) 


Hozzávalók:

1 egész csirkemell
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
Kevés olaj
2 tk őrölt paprika
2 ek liszt
2 púpos ek tejföl
8 dkg füstölt kolbász
2 savanyú uborka

Elkészítése:

A kockára vágott füstölt szalonna zsírját kevés olajon kisütjük, majd beledobjuk a szintén kockázott vöröshagymát. Megpirítjuk, aztán mehet bele a kockára, vagy csíkokra vágott husi. Fehéredésig pároljuk, belekeverjük az őrölt paprikát, majd felöntjük 2,5 dl vízzel.

Amikor megpuhult a hús, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Felforraljuk még egyszer, ha besűrűsödött szeletelt füstölt kolbásszal és uborkakarikával ízesítjük. Fenyőtésztával tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések: