Kislányom legkedvesebb reggelije egészen pici kora óta....ő csak grízanyának hívja, ez elnevezés pediglen onnan jön, hogy még beszélni alig tudott, kérdeztem tőle, kér-e grízpapit...erre ő azt válaszolta, hogy inkább grízanyát, mert az nem grízpapi, ha nem a papi készíti el, hanem az anya....:-) azóta grízanya a tejbegríz nálunk...:-)
Immáron két adagban gyártom le minden hajnalban, mert öcsike is becsatlakozott a tejbegríz rajongók táborába
Immáron két adagban gyártom le minden hajnalban, mert öcsike is becsatlakozott a tejbegríz rajongók táborába
Hozzávalók 1 főre:
Egy bögre tej
3 evőkanál búzadara
2 evőkanál cukor
Kakaó, vagy fahéj
Elkészítése:
A tejet felforraljuk, forráskor belekeverjük a búzadarát, takaréklángon folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg megdagad a gríz, és besűrűsödik. A legvégén tesszük bele a cukrot.
Ízlés szerint kakaóval, fahéjjal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése