Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. december 2., hétfő

Tejbegríz, avagy grízanya, ahogy Dorka hívja

Kislányom legkedvesebb reggelije egészen pici kora óta....ő csak grízanyának hívja, ez elnevezés pediglen onnan jön, hogy még beszélni alig tudott, kérdeztem tőle, kér-e grízpapit...erre ő azt válaszolta, hogy inkább grízanyát, mert az nem grízpapi, ha nem a papi készíti el, hanem az anya....:-)  azóta grízanya a tejbegríz nálunk...:-)

Immáron két adagban gyártom le minden hajnalban, mert öcsike is becsatlakozott a tejbegríz rajongók táborába

Hozzávalók 1 főre:

Egy bögre tej
3 evőkanál búzadara
2 evőkanál cukor
Kakaó, vagy fahéj 

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, forráskor belekeverjük a búzadarát, takaréklángon folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg megdagad a gríz, és besűrűsödik. A legvégén tesszük bele a cukrot.

Ízlés szerint kakaóval, fahéjjal tálaljuk.




Megjegyzés küldése