Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. január 4., szombat

Gulyásleves paradicsomlével

Tudom, írtam már bejegyzést gulyáslevesről, de ez most kicsit másabb lesz...akkor marhagulyás volt, ezúttal tyúkhúsból készült. Ugyanúgy csipetkét dobtam bele, a különbség a tálalásán van...:-) 

Mégpedig az, hogy tálaláskor a tányérba kb egy dl házi készítésű paradicsomlevet öntünk. Nagyon finom, kellemesen savanykás ízt kölcsönöz neki...érdekes.

Paradicsom rajongóknak érdemes kipróbálni, aki pedig nem szereti, egész egyszerűen nem tesz bele...akkor egy egyszerű gulyásleves.:-) 

Hozzávalók:

50 dkg tetszőleges tyúkhús
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
Kevés olaj
2 ek őrölt pirospaprika
3-4 szem kockára vágott krumpli
Vegeta


A csipetkéhez:

20 dkg liszt
2 tojás
Pici só
Víz, amennyitől összeáll

A tálaláshoz:

Paradicsomlé

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk olajon, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a piros paprikát, a húst és felöntjük bőségesen vízzel. Fedő alatt közepes lángon puhára főzzük a húst. Mivel tyúkról van szó, eltarthat 3-4 órát.

Meggyúrjuk a hozzávalókból a csipetkét, és lisztezett gyúródeszkára elcsípkedjük. Meghámozzuk a krumplit és kockára vágjuk. Ha megpuhult a hús, mehet bele a krumpli is. Kb 20 perc alatt a krumpli is megpuhul, ekkor adjuk hozzá a csipetkét.

Tálaláskor paradicsomlével ízesítjük. Lehet többel-kevesebbel ki-ki a maga ízlése szerint, én kb 1 dl-t tettem egy tányérba.




Nincsenek megjegyzések: