Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. január 11., szombat

Kocsonya svábosan...:-)

Végre itt a kocsonya szezon!!Úgyhogy itt volt az ideje egy jókora adag konyocsa elkészítésének. A gyerekek nem eszik nálunk, úgyhogy jó erősen, jő fokhagymásan.....hmmm isteni...:-)

Több féleképpen láttam már elkészíteni, a legtöbb helyen nem tesznek bele őrölt paprikát, van, ahol tojással, máshol répával készítik. Kóstoltam ilyet is, finom is volt, de az igazi számomra mégiscsak az, ahogy mi készítjük:

Hozzávalók:

Sertés csülök, bőrke köröm vegyesen 1,5 kg
5 fej fokhagyma
2 ek őrölt piros paprika
3-4 db cseresznye paprika( elhagyható)
Só ízlés szerint

Elkészítése:

A húsokat előző este alaposan megmossuk, megpucoljuk, besózzuk. Másnap egy nagy fazékban felengedjük vízzel. Ennek a mennyisége fontos, hiszen ha túl sok, fennáll a veszélye, hogy nem dermed meg, ha kevés, akkor pedig kevés lesz a "remegőse". Szóval annyi vízzel öntjük fel, hogy kb három ujjnyira ellepje a húst.

Amikor forr, lehaboljuk, majd beleszórjuk az őrölt paprikát. Beledobjuk a cseresznye paprikákat, a fokhagymákat, 5-6 gerezdet kint hagyunk, ezt majd a tányérok aljába nyersen zúzzuk bele.

Legalább 4 órán keresztül főzzük, addig, hogy a csontról leváljon a hús és a bőrke.

Amikor elkészült, először a húsokat porciózzuk ki tányérokba, kicsontozzuk. A tányérok aljába nyers fokhagymát zúzunk, illetve aki szereti, a megfőtt cseresznye paprikát kinyomjuk. Leszűrjük rá a levet.

Miután megdermedt a leve, hogyasztható.




Nincsenek megjegyzések: