Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. január 28., kedd

Lasagne

Dorka egész héten lasagnét szeretett volna enni, megígértem neki, hogy hétvégén készítek...így aztán ma megkapta a várva várt lasagnét. Amiből persze nem is evett, mert kuglófot sütöttem aminek az illata belengte a házat...és hát az csábítóbb volt neki...bánni fogja, hogy kihagyta, ebben biztos vagyok...:-) 

Hozzávalók:

50 dkg darálthús sertés lapockából
1 kis fej vöröshagyma
Kevés olaj
Oregánó
Bazsalikom
1 ek őrölt piros paprika

Lasagne tészta

A sajtos besamel mártáshoz:

Kevés olaj
2 ek liszt
1/2 l tej
10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darálthúst és fehéredésig pároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, bazsalikommal, oregánóval. Amikor levet eresztett, mehet bele az őrölt paprika és egy nagyon pici víz. Újra forraljuk és a hús el is készült.

Jöhet a sajtos besamel mártás. Olajon megpirítjuk a lisztet, felengedjü apránként a tejjel. Folyamatosan kevergetjük közben, mert könnyen odakap. Amikor besűrűsödött, belekeverjük a reszelt sajtot.

Egy kerámia forma vagy kistepsi alját kibéleljük lasagne tésztával, kanalazunk rá a húsból úgy, hogy mindenhová jusson, majd egy réteg besamelt ugyanígy. Aztán még egy réteg tészta, hús, mártás....addig, ameddig kitart. A tetejére tészta kerül, amire reszelt sajtot szórunk.

200 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt sül meg.





Nincsenek megjegyzések: