Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. január 8., szerda

Lencsefőzelék rántott krinolinnal

Kissé rohanósra sikeredett a délelőttöm, úgyhogy mindenképp gyorsan elkészíthető ebédben gondolkodtam...még szerencse, mert közben a kicsi Törpikém minden létező huncutságot elkövetett, hogy rá figyeljek...

Mondjuk az állandó pakolás már jó pár hónapja napirenden van, nem tudom meddig tart, a Dorcinál nem volt ilyen mértékű, úgyhogy emiatt mostanság lerövidülnek a konyhában töltött óráim...:-) 

Hozzávalók:

25 dkg száraz lencse
2 babérlevél
Kb 1 l víz
4 gerezd fokhagyma
Kevés olaj
2 tk só
2 ek liszt
1 ek őrölt piros paprika

Elkészítése:

A lencsét előző este bő vízben beáztatju, ebben hagyjuk állni főzésig. Másnap kevés vízzel feltesszük főni, amikor forr, leöntjük róla az első levét és frisset öntünk rá.Sózzuk, babérlevelet teszünk hozzá, és puhára főzzük. Szükség szerint időközben öntünk még hozzá vizet. 

Amikor a lencse megpuhult, elkészítjük a rántást. A zúzott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a tűzről levéve a piros paprikát és a lencsébe keverjük. A rántással együtt még egyszer felforraljuk és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Rántott krinolinnal tálaljuk.




Megjegyzés küldése