Nagyon levesesek vagyuk, ezért hát szinte minden nap levessel indul nálunk az ebéd. Vasárnaponként többnyire vagy húsleves van, vagy valami féle ragu. Mindegyiket imadjuk. Különféle képpen variáljuk, vagy a hússal, vagy a tésztával, hogy némiképp azért más legyen.
Ma pulykacombból készült, ami még a benne lévő inak dacára is valami csudafinom...:-)
Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
20 dkg gomba
2 pulyka alsócomb kockára vágva
1 kis fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor friss zeller zöldje aprítva
Kevés olaj
Só
Vegeta
Pár szem egész bors
2 marék cérnametélt
2 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
20 dkg gomba
2 pulyka alsócomb kockára vágva
1 kis fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor friss zeller zöldje aprítva
Kevés olaj
Só
Vegeta
Pár szem egész bors
2 marék cérnametélt
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát, a szeletelt sárgarépával, és petrezselyem gyökérrel valamint a kockázott hússal megpároljuk. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk az előzőleg megtisztított és felszeletelt gombát és takaréklángon 2-3 órán keresztül főzzük.
Ha forrásnál habosodik, ügyeljünk rá, hogy a habot távolítsuk el. Ízesítjük ízlés szerint sóval, vegetával, egész borssal.
A végén belefőzzük a cérnametéltet és megszórjuk aprïtott zeller zöldjével.
A kockára vágott vöröshagymát, a szeletelt sárgarépával, és petrezselyem gyökérrel valamint a kockázott hússal megpároljuk. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk az előzőleg megtisztított és felszeletelt gombát és takaréklángon 2-3 órán keresztül főzzük.
Ha forrásnál habosodik, ügyeljünk rá, hogy a habot távolítsuk el. Ízesítjük ízlés szerint sóval, vegetával, egész borssal.
A végén belefőzzük a cérnametéltet és megszórjuk aprïtott zeller zöldjével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése