Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. április 14., hétfő

Borsos tokány

Nagyon szeretjük a tokányféléket, a borsos verziót azonban mostanában nem készítettem, ennek az az oka, hogy tartottam tőle, hogy a gyerekek majd nem eszik meg, mert erős lesz nekik. Mivel ma készült más is, úgy gondoltam, megpróbálom, ha nem ízlik nekik, esznek mást...vegül aggodalmam feleslegesnek bizonyult...:-) 

Hozzávalók:

1 kg sertés lapocka
2 fej vöröshagyma
2 szelet füstölt sonka
Kevés olaj
1 fej fokhagyma (lehet kevesebb is)
Bors
Liszt a habaráshoz

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát és a sonka kockákat kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felcsíkozott húst és fehéredésig pároljuk. Hozzáöntünk 1,5 dl vizet és puhára főzzük.

Amikor jó omlós a hús, behabarjuk.  1 ek lisztet összekeverünk 20-30 ml vízzel és besűrítjük vele a tokányt. Ha túl sűrű lenne, adhatunk hozzá kevés vizet.


Nincsenek megjegyzések: