Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. április 13., vasárnap

Fokhagymás sovány kacsamáj

Nagyon gyakran kerül ez nálunk terítékre, bármilyen májból készíthető, legtöbbször sovány kacsamájból, mint ezúttal is, de sütöttünk már csirke vagy sertés májból is.....:-) 

A recept anyukámtól származik, ő erős őrölt paprikával szokta csinálni, most a gyerekek miatt vegyesen készítem, egy részét édes paprikából...:-) 

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj
Liszt
Olaj a sütéshez
1 fej fokhagyma
1 ek őrölt paprika

Elkészítése:

A májat megforgatjuk lisztben, majd bő forró olajban alacsony lángon megsütjük.

Az olajba, amiben sült a máj, belezúzzuk a fokhagymát, beleszórjuk a paprikát, és megforgatjuk benne a májat. Tálalásig benne is hagyjuk.



Nincsenek megjegyzések: