Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. április 12., szombat

Fűszeres sült camambert

Bevásárlás közben ránéztem a camambert sajtra, és eszembe jutott, milyen régen is készítettem sült sajtot....és mivel nagyon szeretjük a kislányommal, így mindjárt dupla adagot sütöttem. 

Nagyon egyszerű elkészíteni, gyorsan kész és nagyon finom...csak ajánlani tudom mindenkinek!!:-) 

Hozzávalók: 1 főre

1 camambert
Kakukkfű
Oregánó
Frissen őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma
Chili fűszerolaj
Oliva olaj

Elkészítése:

Egy nagyobb darab alufóliára kevés oliva olajat csurgatunk. Rátesszük a camambert sajtot. Mindkét oldalát sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint. Aki szereti, chilis olajat permetezhet rá, nagyon finom lesz tőle. 

Késsel 4-5 helyen bemetszük a sajt tetejét. Ahány metszést ejtünk rajra, annyj felé vágjuk a fokhagymát és a megtűzdeljük  vele a sajtot a vágásokba.

Az alufólia 4 csücskét összefogjuk, batyut formázunk belőle. 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések: