Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. június 28., szombat

Hideg meggyleves

Meleg nyári napokon jól tud esni egy hideg  gyümölcsleves....nálunk ez legtöbbször meggyből készül, mindenkinek ez a kedvence. Arról nem is beszélve, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, csak arra figyeljünk, hogy előző nap főzzük meg. Két okból:egyrészt, hogy lehűljön, másrészt, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek. Amikor elkészül, nekem szinte sosem ízlik, mindig ízetlennek érzem...pedig mindig alaposan fűszerezek. Aztán másnap.....isteni finom.

Hozzávalók:

50 dkg meggy
1 l víz
1 cs.vaniliás pudingpor
Fahéj
Őrölt szegfűszeg
Cukor ízlés szerint

A tálaláshoz:

Kávétejszín

Elkészítése:


A meggyet a vízben feltesszük főni. Ízlés szerint fahéjat, őrölt szegfűszeget és cukrot adunk hozzá.

A pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd amikor forr a leves,  folyamatas kevergetés mellett belekeverjük.

Kb 5 percig főzzük tovább, szükség szerint ízesítjük még a fűszerekkel.

Tálaláskor kávétejszínt adunk hozzá.



2014. június 1., vasárnap

Petrezselymes újburgonya

Gyerekkorom egyik kedvenc krumplikörete, a nagymamám készítette mindig, csak nála ettünk ilyet, mert ennek az a lényege, hogy csak apró újkrumplit használjunk és ne vágjuk el...és ehhez csak a mamának volt türelme,és elkészítette nekünk mert imádtuk...:-) 

Hozzávalók:

50 dkg apró újkrumpli
1 dl olaj
1 csokor apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítése:

Az apró krumplikról lekaparjuk a héját, jó pepecselős és időigényes meló, de higgyétek el, megéri bajlódni vele, mert nagyon finom...:-) 

Megsózzuk, majd fedő alatt olajban puhára pároljuk. Akkor jó, ha megpirult. Ekkor megszórjuk aprított petrezselyemmel.