Az elkészítési módja lényegében ugyanolyan, mint a káposzta főzeléknek, csak káposzta helyett kelbimbóból...nem mindenki szereti nálunk, eléggé jellegzetes íze miatt, pedig nagyon egészséges, magas vitamin- és rosttartalommal bíró növény...és persze nem utolsó sorban igen finom is....szerény véleményem szerint...:-)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
25 dkg friss kelbimbó
4 szem kisebb krumpli
2 babérlevél
4 gerezd fokhagyma
Kevés olaj
Só
2 ek liszt
1 ek paprika
Elkészítése:
A kelbimbót megtisztítjuk, félbe vágjuk, lábosba öntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, babérlevelet, megsózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Közepes lángon egészen puhára főzzük, addig, hogy a rá öntött víznek legalább a felét elfője. Ekkor elkészítjük bele a rántást. Egy kis lábosban felhevítjük az olajat, amiben megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd belekeverjük a lisztet, és a tűzről levéve az őrölt piros paprikát. Ezzel sűrűsítjük be a főzeléket.
A rántással összeforraljuk, majd levehető a tűzről.
Kevés olaj
Só
2 ek liszt
1 ek paprika
Elkészítése:
A kelbimbót megtisztítjuk, félbe vágjuk, lábosba öntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, babérlevelet, megsózzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Közepes lángon egészen puhára főzzük, addig, hogy a rá öntött víznek legalább a felét elfője. Ekkor elkészítjük bele a rántást. Egy kis lábosban felhevítjük az olajat, amiben megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd belekeverjük a lisztet, és a tűzről levéve az őrölt piros paprikát. Ezzel sűrűsítjük be a főzeléket.
A rántással összeforraljuk, majd levehető a tűzről.