Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. február 26., szerda

Omlós fűszeres csirkemell

Gyors ebéddel készültem ma, borsófőzeléket főztem...gondolkodtam rajta, mit is csináljak hozzá, aztán ráakadtam a fagyon egy csomag csirkemellre...

Bevillant, hogy azt ha hirtelen kisütöm, milyen finom és omlós is tud lenni, és ez az a fajta hús, amit a kislányom is szívesen eszik...újabban sajnos nem sok ilyen van, válogatós korszakát éli.:-) 

De ez most telitalálat volt ma nála...:-) 

Hozzávalók:

1 egész csirkemell
Szárnyas fűszerkeverék
Liszt a forgatáshoz
Olaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk, besózzuk, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Pihentetjük. Érdemes ebéd előtt közvetlenül kisütni, hogy frissen kerüljön a tányérra, nem sok idő, 10 perc alatt megvan...:-) 

Lisztben megforgatjuk a szeleteket, majd nem túl sok forró olajban pindkét felét pár perc alatt megpirítjuk.


2014. február 24., hétfő

Fűszeres párolt zöldbab sült hagyma-és virslikarikákkal

Elhatároztam, hogy hétközben próbálok jobban odafigyelni mikor mit eszem. Hétvégén aztán több mindent megengedek magamnak, így talán nem lesz olyan nagy a "nélkülözés"...:-) 

Elkészítettem hát a mai diétás vacsimat, leülök az asztalhoz, hogy megegyem, erre jön Dorka, hogy ő bizony ilyet kér...de nem ám fehér kenyérrel...diétással. Aztán jött Boti, és nagy nyámmogások közepette kiette az összes virslit a maradék vacsimból...kell ennél jobb diéta?? Rajtam kívül mindenki jóllakott...:-) 

Hozzávalók:

1 gulyásos tányérnyi zöldbab
1 cs.füstli
1 fej vöröshagyma
Vegeta
Fokhagyma granulátum
Petrezselyem zöldje
Kevés oliva olaj

Elkészítése:

A zöldbabot vegetával, fokhagyma granulátummal, aprított petrezselyemmel ízesítjük, mikróban puhára pároljuk.
A szeletekre vágott vöröshagymát a virslikarikákkal együtt olivaolajon megpirítjuk, hozzákeverjük a puhára párolt zöldbabot.


2014. február 23., vasárnap

Tejfölös csirke nokedlivel

...ami igazából tyúkból van...mint utóbb kiderült.:-)  Este kivettem a fagyról a husit, és frankón kitaláltam, hogy tejfölös csirke lesz belőle, az hamar kész van, nem nagy munka, pont jó lesz...

Aztán ahogy főztem, rég kész kellett volna, hogy legyen, de ez még mindig keménykedett...na, nem baj, még finomabb lett...:-)

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb (alsó, felső vegyesen)
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 púpos ek őrölt piros paprika
Kevés olaj

1 ek liszt
2 púpos ek tejföl

A nokedlihez:

30 dkg liszt
2 tojás
1 tk só
3 dl víz

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a paradicsomot, zúzott fokhagymát és a húst. Közepes lángon fedő alatt addig főzzük, amíg a hús kifehéredik és levet enged. Ekkor belekeverjük az őrölt paprikát és felöntjük fél liter vízzel.

Alacsony lángon fedő alatt puhára főzzük. Ha időközben elfőli a levét, szükség szerint pótoljuk. Amikor megpuhult a hús, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, ízlés szerint sózzuk.

A nokedli hozzávalóit fakanállal jól elkeverjük, enyhén sós, lobogó vízben kiszaggatjuk. Amikor feljött a víz tetejére, leszűrjük, hideg folyó vízzel átöblítjük.